جاب آفر پرستاری آلمان ✔️2022
مهاجرت پرستاران به آلمان، چگونگی معادل سازی مدرک پرستاری و اقامت کشور آلمان با ویزای کار پرستاری در این مقاله مورد بررسی قرار خواهند گرفت. سالانه هزاران پرستار، آلمان را به عنوان مقصدی برای کار انتخاب می کنند. آلمان کمبود نیروی کار برای پرستاری دارد. دستمزد بالا، ارتقا شغلی و امنیت شغلی برخی از دلایلی است که باعث افزایش مهاجرت پرستاران به آلمان می شود.شغل پرستاری در آلمان متقاضیان زیادی دارد. طبق پیش بینی ها، نیاز به پرستار در سال های آینده، افزایش می یابد. حقوق خوب، نرخ جرم و جنایت پایین، جاذبه های فرهنگی و حمل و نقل عمومی خوب، از جمله مسائلی است که آلمان را برای خارجی ها بسیار جذاب کرده است. آلمان کشوری قوی به لحاظ صنعتی و دارای ثبات سیاسی و اقتصادی است. بنابراین آلمان مقصدی بسیار مناسب برای شروع یک زندگی تازه است. در این مقاله سعی کرده ایم فرآیند مهاجرت پرستاران به آلمان را برای شما عزیزان تحلیل کنیم. چنانچه در مورد معادل سازی مدرک پرستاری در آلمان سوالاتی دارید می توانید با مشاورین ما در موسسه ونداد ویزا تماس گرفته و از مشاوره رایگان بهره مند شوید.
چگونه ویزای کار پرستاری آلمان را اخذ کنیم؟
برای مهاجرت پرستاران به آلمان و اخذ ویزای کار پرستاری در مرحله اول، شما نیاز به یک پیشنهاد شغلی یا جاب آفر دارید. برای این کار شما باید رزومه خود را به موسسات و یا بیمارستان های گوناگون بفرستید و آن ها پس از بررسی، به شما پیشنهاد کار دهند. رشته هایی مانند حسابداری، وکالت، پزشکی، پرستاری و برخی از رشته های مهندسی در کشورهای دیگر نیاز به معادل سازی دارند. به این معنا که مدارک و دانش شما باید در حد استاندارد های آن کشور باشد. برای معادل سازی روش های مختلفی وجود دارد. برای ویزای کار آلمان برای پرستاری شخص باید دوره کارورزی بگذراند، به این صورت که برخی بیمارستان ها و موسسات برای فرد، دوره هایی برای دستیاری پرستاری می گذارند تا فرد در محیط قرار گیرد، تجربه کسب کند و آزمونی را شرکت کند تا بتواند مدارک معادل سازی شده خود را دریافت کند. پس از این مرحله شخص می تواند با جاب آفری که دارد درخواست ویزای کار دهد و به عنوان یک پرستار در آلمان مشغول به کار شود. این پروسه می تواند تا یکسال به طول انجامد. اقامت کاری فرد معمولا دو ساله می باشد؛ در واقع مدت زمان اقامت بسته به زمان قرارداد شما دارد. برای آنکه شما بتوانید برای کار به عنوان یک پرستار به آلمان وارد شوید و یا جاب آفر دریافت کنید، داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B1 الزامی می باشد؛ و شما وقتی که وارد آلمان شدید، می توانید دوره های زبان بگذرانید که هزینه های آن توسط دولت پرداخت می شود. اما طبق تجربه، پیشنهاد می شود که با مدرک زبان آلمانی سطح B2 اقدام کنید تا هم شانس ویزای شما بیشتر شود و همچنین راحت تر و سریع تر پروسه معادل سازی شما صورت گیرد.
با تهیه محصول زیر می توانید شخصاً نسبت به اخذ ویزای کار در کشورهای مطرح اروپایی، کانادا و استرالیا اقدام نمایید و اطلاعات کاملی در باب کاریابی در خارج از کشور، نحوه ارسال رزومه کاری و اخذ پیشنهاد کاری بدست آورید.
شروطی که موجب استخدام و اخذ ویزای کار پرستاری در آلمان خواهد شد
در آلمان برای اینکه شخص بتواند به عنوان یک مهاجر به پرستاری مشغول شود، در صورتی که مدرک خود را از کشورهایی گرفته باشد که آن مدارک مورد تائید وزارت بهداشت آلمان نباشد، شخص اول باید مدارک خود را معادل سازی کند. همچنين، برای آنکه شما بتوانید در کشور آلمان به پرستاری مشغول شوید باید امتحان معادل سازی را قبول شوید تا مدارک شما به رسمیت شناخته شود. از دیگر مسائل بسیار مهم در مهاجرت پرستاران به آلمان، داشتن مدرک زبان آلمانی B2 می باشد. فرد به دلیل اینکه با افراد زیادی در روز سر و کار دارد باید بتواند به راحتی با مردم عامه صحبت کند. به طور کلی برای اینکه بتوانید ویزای کار پرستاری آلمان را دریافت کنید، باید پیشنهاد شغلی داشته باشید که البته به دلیل کمبود نیروی پرستار در آلمان دریافت پیشنهاد شغلی خیلی سخت نیست. همان طور که در نمودار زیر می بینید، در سال 2017، نسبت پرستار به تعداد تخت های بیمارستان، 0.78 است. این در صورتی است که میانگین جهان در سال 2017 بر اساس 31 کشور 1.39 پرستار نسبت به تخت بیمارستان بوده است.
از جمله دیگر مواردی که برای استخدام مهم است سابقه کاری است. برای اینکه شما بتوانید به راحتی پیشنهاد کاری دریافت کنید، باید دارای چند سال سابقه کار باشید. با داشتن سابقه کاری طولانی، دیگر نیازی به کارورزی نیست و شما می توانید با خواندن یکسری منابع که در اختیار شما قرار می دهند، امتحان معادل سازی را بدهید و پس از قبولی مدارک شما معادل سازی شود. توجه داشته باشید که حتما باید مدرک B2 زبان آلمانی به همراه و مدرک معادل سازی شده خود را ارائه دهید تا بتوانید در آلمان به عنوان پرستار کار کنید. برای استخدام پرستاری در آلمان شرط سنی وجود ندارد، اما با توجه به تجربه و همچنین برخورداری از مزایای بازنشستگی، بهتر است فرد از سن 45 سال به پایین برای پرستاری آلمان اقدام کند.
شرایط سنی برای مهاجرت پرستار به آلمان
این درست است که کشور آلمان اکنون نیاز مبرم به پرستار دارد اما با این حال برای بدست آوردن این شغل متقاضی باید دارای شرایط سنی لازم باشد. با توجه به سن بازنشستگی در آلمان عموماً افراد زیر 50 سال می توانند به این شغل دست یابند که از شرایط مهاجرت پرستار به آلمان دارا بودن سن کمتر این میزان است تجربه و تسلط به زبان آلمانی و انگلیسی در کنار سن در اخذ ویزای کار پرستاری در آلمان موثر است .اما با توجه به آمار منتشر شده در سال های گذشته می توان گفت که احتمال استخدام مراقب در آلمان در بازه سنی 25 تا 40 سال بیشتر است.
مزایای دریافت ویزای کار پرستاری در آلمان
مهاجرت پرستاران به آلمان و دریافت ویزای کار این کشور مزایای بسیاری دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم. یکی از مزایای دریافت ویزای کار پرستاری در آلمان برخورداری از مزایای بازنشستگی است. اگر شما قبل از سن 45 سالگی در این کشور مشغول به کار شوید، دولت آلمان شما را بیمه می کند و در زمان بازنشستگی به شما حقوق بازنشستگی می پردازد. اما اگر فرد سن بالای 45 سال داشته باشد، باید خود را توسط موسسات خصوصی بیمه کند. با گرفتن ویزای کار آلمان شما می توانید همسر و فرزند زیر 18 سال خود را به آلمان بیاورید؛ آن ها می توانند ویزا بگیرند و در آلمان به کار و یا تحصیل مشغول شوند.
کشور آلمان از نظر تعادل بین کار و زندگی در بین 10 کشور برتر جهان قرار دارد. به عنوان یک پرستار در آلمان، شما می توانید نوبت کاری خود را بر اساس ترجیح خود تنظیم کنید. به طور کلی 3 شیفت کاری برای انتخاب وجود دارد، از 6 صبح تا 2:30 بعد از ظهر، از 1:30 بعد از ظهر تا 10 شب و از ساعت 8:30 تا 6 صبح. برخی از بیمارستان ها یا مراقبت های خانگی نیز بصورت 6 شیفت کاری شب و 6 روز تعطیلی و در نتیجه انعطاف پذیری خوبی را در اختیار قرار می دهند. این سیستم به شما امکان می دهد زمان خود را برای سایر تعهدات جدا از کار، مانند خانواده، دوستان و وقت شخصی خود متعادل کنید.
مزیت دیگر، حقوق است. آلمان به ”مشاغل پرستاری با درآمد بالا” شهرت دارد. به طور متوسط، درآمد سالانه یک پرستار در آلمان حدود 33000 یورو است که حدود 2800 یورو در ماه می باشد. این میزان بر اساس تجربه، شرایط، منطقه و شیفت کاری شما متفاوت است. در آلمان، ارتقا شغلی برای پرستاران امکان پذیر است، همچنین بعنوان مزیتی دیگر، ویزای کار در آلمان این امکان را به شما می دهد که به راحتی به کشورهای مختلف اروپا بدون نیاز به ویزای دیگری رفت و آمد کنید. از دیگر مزایای ویزای کار پرستاری آلمان، بلو کارت یا کارت آبی است. بلو کارت، کارتی است که دارنده آن می تواند در هر کجای اروپا که بخواهد، کار کند. پرستاران با داشتن این کارت می توانند در هر کجای اروپا که بخواهند به پرستاری مشغول شوند.
چطور به عنوان پرستار به کشور آلمان مهاجرت کنیم؟
برای مهاجرت پرستاران به آلمان در صورتی که شخص مقیم کشورهای غیر اروپایی باشد، ابتدا باید دید که آیا کشور آلمان مدارک فرد را تائید می کند یا خیر. برای این کار شخص باید ابتدا مدارک تحصیلی و کاری خود را به وزارت بهداشت آلمان ارسال کند تا آن ها مدارک را بررسی کنند. از آن جایی که فرد مدارک خود را خارج اتحادیه اروپا دریافت کرده است، جهت دستیابی به استاندارد آلمان، برای فرد دوره معادل سازی برگزار می شود. دوره معادل سازی برای این است که کشور آلمان این اطمینان را حاصل کند که شخص دانش و تجربه لازم، به روز و مورد تائید آلمان را دارد. برای پرستاران پروسه معادل سازی به دو شکل می تواند اتفاق بیفتد.
شخص پس از ارسال مدارک و گرفتن تائیدیه و در صورت داشتن تجربه کافی می تواند به مدت 6 هفته درس خوانده، امتحان بدهد تا مدارکش معادل سازی شود یا می تواند به مدت یک سال در یکی از بیمارستان های آلمان به عنوان دستیار پرستار، به کارورزی مشغول شود. معمولا روش دوم طرفداران زیادی دارد، به دلیل اینکه فرد در بیمارستان هم تجربه کاری در محیط آلمان کسب می کند و هم با حضور در محیط فعال، زبان آلمانی فرا می گیرد و همچنین در کنار کارورزی، حقوق دریافت می کند. پس از اینکه مدارک فرد معادل سازی شد می تواند به راحتی در بیمارستان به دنبال کار بگردد. اگر شخص پیشنهادی کاری دریافت کند می تواند درخواست ویزای کاری دهد و پس از سه سال می تواند درخواست اقامت دائم بدهد.
عناوین شغلی در آلمان برای اعزام پرستار
برای آگاهی از عناوین شغلی در آلمان برای اعزام پرستار، بهتر است نگاهی به شرایط کاری پرستاران در آلمان داشته باشیم. با توجه به کمبود نیروی کار فعلی در آلمان، نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که به دلیل کمبود نیروی کار برای حرفه پرستاری در آلمان، افرادی که پس از اخذ مجوز کار پرستاری در آلمان از این طریق اقدام به مهاجرت به آلمان می کنند، دارای امنیت شغلی بوده و در حوزه هایی مانند: پرستاری در کلینیک ها، بیمارستان، پرستار سالمند و… می باشد. پرستارانی که قصد کار در آلمان را دارند می توانند در بیمارستان ها، کلینیک ها، مراکز درمانی و توانبخشی، خدمات مراقبت از سالمندان، تحقیقات پزشکی و آموزش کار کنند.
اعزام کمک پرستار به آلمان
با توجه به کمبود نیرو در کادر درمان آلمان به خصوص در بخش پرستاری، این کشور تصمیم به برطرف نمودن این کمبود با استخدام هشت هزار نیروی کمک پرستار شده است. با توجه به پیش روی جمعیت آلمان به سوی پیری، نیاز به کمک پرستار سالمندان بیشتر از بقیه موارد حس می شود و این چالش با کمک پرستاران ایرانی حل شده است بدین گونه که متقاضیان با شرکت در دوره هایی، مهیای حضور در لمان و فعالیت به عنوان کمک پرستار می شوند. افرادی که خواهان مهاجرت به آلمان و فعالیت در این حوزه می باشند، باید درخواست خود را به کشور آلمان ارائه و با ارسال مدارک مورد نیاز به همراه شرکت در دوره های آموزشی تدارک دیده شده توسط کشور آلمان، قادر به دستیابی به هدف مورد نظر خود می باشند.
برای مهاجرت پرستاران به آلمان چه مدارکی لازم است؟
برای مهاجرت پرستاران به آلمان و همچنین درخواست برای ویزای کاری آلمان، شخص باید یکسری مدارک را ارائه دهد. این مدارک عبارتند از:
- مدارک هویتی (شناسنامه یا گذرنامه)
- گواهینامه صلاحیت یا good standing
- اثبات تحصیلات تکمیل شده پرستاری (مدرک تحصیلی پرستاری)
- کلیه ریز نمرات
- گواهی عدم سوء پیشینه (که نشان می دهد شخص سابقه کیفری یا پرونده ای علیه خود ندارد)
- گواهی پزشکی برای نشان دادن سلامت فیزیکی و روانی
- مدرک زبان آلمانی
- رزومه/برگه اطلاعات شخصی در قالب جدول
- دیپلم دبیرستان
- اثبات گذراندن کلیه دوره ها با موضوعات و ساعات (آموزش نظری و عملی)
- اثبات مدت و محتوای کارآموزی های بالینی
- گواهینامه هایی که نشان دهنده تجربه حرفه ای مربوطه است
- پاسپورت
همه مدارک باید به زبان آلمانی ترجمه شوند.
مهاجرت پرستاران به آلمان بدون مدرک زبان
حتی اگر کشور آلمان هیچ شرطی برای داشتن مدرک زبان نگذارد، از آنجایی که رشته پرستاری پیوندی ناگسستنی با برقراری ارتباط جهت شرح حال بیمار می باشد. دانستن زبان آلمانی از ضروریات ورود به این کشور برای انجام کار و فعالیت می باشد. کشور آلمان داشتن مدرک زبان با سطح b1 الی b2 آلمان را برای پرستاران ضروری دانسته اما از آنجایی که کشور آلمان نیاز مبرمی به نیروی پرستاری دارد، دولت آلمان در این زمینه انعطاف داشته و شرایطی را مهیا کرده تا پرستارانی که دارای مدرک زبان نمی باشند، با گذراندن دوره های آلمانی در کشور آلمان، به زبان این کشور مسلط شده و سپس مهیای کار و فعالیت در این کشور شوند.
هزینه مهاجرت پرستاران به آلمان
پرستاران برای مهاجرت به کشور آلمان باید متحمل هزینه هایی شوند که این هزینه ها جدا از هزینه های مهاجرت به آلمان می باشد. پرستاران تنها باید اقدام به پرداخت هزینه های مربوط به اخذ ویزا کنند و آماده سازی مدارک و یا شرکت در آزمون های مربوطه برای دریافت مجوز فعالیت کار پرستاران، هزینه ای در برندارد و اگر داشته باشد هم دولت آلمان اقدام به پرداخت آن می کند. پس هزینه مهاجرت پرستاران به آلمان را باید در زمان پرداخت هزینه های مربوط به انجام آزمایش ها، انجام مصاحبه، ارائه مدراک و فرم درخواست خلاصه کرد که این مبلغ را باید عددی زیر 1000 یورو تخمین زد که افراد موظف به پرداخت آن می باشند.
بهترین شهر آلمان برای پرستاران
رشته پرستاری یکی از پرطرفدارترین رشته ها در کشور آلمان می باشد و این بدان دلیل است که نیروی کار رشته پرستاری در این کشور اندک می باشد. با ذکر این موضوع می توان نتیجه گرفت که بهترین شهر المان برای پرستاری وجود ندارد چرا که همه شهرها مناسب برای پرستاری می باشند. اما بعضی از شهر شرایط ایده آل تری را برای این نوع نیروی کار فراهم خواهند آورد. به طور کلی شهرهای کوچک و روستاها به دلیل تقاضای بالا و نیاز شدید به پرستار، شرایط مناسب تری را برای پرستاران در نظر گرفته اند تا این دسته از افراد وارد مناطق ذکر شده شوند. با این حال شهرهای بزرگ آلمان را هم باید در صف بهترین جایگاه برای فعالیت پرستاران مهاجر دانست که با شرایط و درآمد خوبی مواجه خواهند شد.
درآمد پرستار در آلمان
درآمد پرستار در آلمان یکی از سولات جذاب و پرتکرار در میان پرستاران متقاضی مهاجرت به آلمان می باشد و می توان این سوال را تاثیرگذارترین موضوع برای تصمیم گیری افراد برای مهاجرت به کشور آلمان دانست. زیرا درآمد افراد بهترین موتور محرک آنان برای فعالیت و تلاش در شرایط سخت و پیچیده می باشد. همین ابتدا باید بگوییم که برآورد میزان دستمزد پرستاران از پارامتر های مختلفی تاثیر می پذیرد که شامل: سابقه کاری، محل فعالیت، نوع شیفت ها، شرایط متفرقه و… می باشد. اما به صورت حدودی، کمترین میزان درآمد یک پرستار در آلمان را باید 1400 یورو و بالاترین میزان درآمد را هم 4800 یورو دانست که میانگین این عدد برای اکثریت پرستاران، 2800 یورو الی 3000 یورو و سالانه 35000 یورو می باشد. با توجه به آمار منتشر شده، 25 درصد پرستاران مشغول به فعالیت در کشور آلمان دارای درآمد 2000 یورو در ماه بوده و 75 درصد دیگر، بیش از 2100 یورو دریافت می نمایند.
اقامت آلمان با ویزای کار پرستاری
مهاجرت پرستاران به آلمان در نهایت می تواند منجر به اخذ اقامت آلمان شود. برای اخذ اقامت آلمان در مرحله اول شما نیاز به پیشنهاد شغلی دارید. پس از دریافت پیشنهاد شغلی برای فرد اجازه اقامت موقت صادر می شود. اجازه اقامت بسته به قرارداد شما متفاوت است. اگر قرارداد شما به مدت دو سال باشد، اجازه اقامت شما نیز به مدت دو سال صادر می شود. اما حداکثر زمانی که اداره اقامت برای اقامت شما در آلمان صادر می کند، چهار سال است. البته بعد از گذشت سه سال، شما این امکان را دارید که برای اقامت دائم خود درخواست دهید.
همچنین، برای واجد شرایط بودن برای اخذ تابعیت، شخص باید حداقل هشت سال به طور قانونی در آلمان زندگی کرده و مجوز اقامت مناسب را داشته باشد. خارجیانی که تسلط کافی به زبان آلمانی داشته باشند، در زمان اقامتشان مرتکب جرایم جدی نشده باشند، پس از اینکه آزمون شهروندی آلمان را قبول شدند، واجد شرایط اخذ پاسپورت آلمان خواهند بود. علاوه بر این، آن ها باید تابعیت قبلی خود را رها کنند. البته در موارد خاص یا برای گروه های خاصی از افراد، ممکن است ملیت چندگانه در نظر گرفته شود.
سوالات متداول
✅آیا مهاجرت پرستاران به آلمان در نهایت منجر به اخذ اقامت این کشور می شود؟
بله. اگر فرد قرارداد کاری ببندد، می تواند بعد سه سال درخواست اقامت کند.
✅برای پرستاری آلمان ارائه چه مدرک زبانی مورد تائید است؟
زبان آلمانی سطح B2 و مدارک GOETHE/TELC/OSD قابل قبول است.
✅محدودیت سنی برای درخواست ویزای کار پرستاری آلمان چقدر است؟
این ویزا محدودیت سنی ندارد، اما بهتر است از 45 سال به پایین برای کار در آلمان برای پرستاری اقدام کنند.
✅برای اینکه بتوان مدارک پرستاری را به استاندارد آلمان، در خاک آلمان، رساند نیاز به چه نوع ویزایی است؟
شما نیاز به ویزای معادل سازی دارید تا بتوانید به آلمان بروید و پس از معادل سازی مدارکتان، اقامت خود را به اقامت کاری تبدیل کنید.
سخن پایانی
مهاجرت پرستاران به آلمان، معادل سازی مدرک پزشکی و مزایای دریافت ویزای کار پرستاری در این مقاله مورد بررسی قرار گرفتند. آلمان به لحاظ اقتصادی و سیاسی از ثبات کافی برای داشتن یک زندگی آرام برخوردار است. کشور آلمان که از نظر صنعتی در جهان پیشگام است، یکی از بهترین مقاصد برای افراد جویای کار است. آلمان به دلیل کمبود نیروی پرستار، در وضعیت قرمز قرار دارد. به همین خاطر این کشور شرایط را برای مهاجرت پرستاران به آلمان، آسان کرده است. موسسه ونداد ویزا با داشتن وکلای مجرب و تجربه کافی که از پیروزی در تعداد کثیری از پرونده های پرستاران آلمان بدست آمده، می تواند شما را در این مسیر همراهی کند. چنانچه شما عزیزان در رابطه با مهاجرت پرستاران به آلمان نیاز به مشاوره بیشتر دارید می توانید با مشاورین ما در موسسه ونداد ویزا تماس گرفته و از مشاوره رایگان برخوردار شوید. همچنین شما می توانید در قسمت نظرات سوالات خود را بپرسید و از کارشناسان مجرب ما جواب دریافت کنید.